[МИР У ТВОИХ НОГ] [На главную] [Архив]


ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

Cайт посольства Великобритании: http://www.britemb-ukraine.net/ukrmain
Вiзовий вiддiл:
Бізнес центр "Артем", вул. Глибочицька 4, Київ, 04050
Телефони: (380)(44) 494 34 00
Факс: (380)(44) 494 34 18
E-mail: britvisa.kiev@fco.gov.uk
Приймальні дні: Понеділок - Четвер 09.00 - 13.00 та 14.00 - 17.30
П'ятниця 09.00 - 13.00 and 14.00 - 16.00
Години прийому візових анкет: 09.00-12.00
Усi заяви на отримання вiзи до Великої Британiї повиннi подаватися англійською мовою разом iз наступними документами:
— закордонним паспортом або проїзним документом, дійсним щонайменше протягом шести місяців та чистими сторінками для проставлення візи. Просимо взяти до уваги, що сторінки для особливих відміток паспортів не можуть бути використані з цією метою;
— заповненою та підписаною анкетою, яку можна отримати безкоштовно у Вiзовому вiддiлi.
Будь-ласка, зверніть увагу, що з 1 серпня 2003 року було запроваджено використання нових анкет. Візовий відділ у Києві буде тимчасово продовжувати використовувати старі примірники анкет (IM2A)та інші додаткові анкети). Ви можете використовувати анкети, отримані у Візовому відділі, або роздрукувати нову анкету з веб-сайту UK Visas;
— двома новими нещодавно зробленими фотокартками паспортного зразка;
Важливо:
Починаючи з 31 березня фотографії, які подаються тими, хто бажає отримати візу, будуть скануватися до комп'ютерної бази даних Візового відділу.
Усі фотографії повинні бути:
I) Зняті на світлому фоні (білий, кремовий, світло сірий) для того, щоб риси обличчя чітко вирізнялися та контрастували з фоном;
II) Чіткими та доброї якості;
III) Надруковані на звичайній фотобумазі;
IV) Неокантовані - 45 mm x 35 mm розміром;
V) вказувати лице повністю (без сонцезахисних окулярів і зазвичай без головного убору, виключенням є носіння убору з релігійних переконань чи етнічного походження).
Цих стандартів буде суворо дотримано, і фотографії, які не відповідають цим вимогам, не прийматимуться.
— відповідними документами:
  1. Запрошення / лист-поручительство з поясненням природи Ваших стосунків зі спонсором (наприклад: дядько по материнській лінії, діловий партнер, друг і т.п.), чітко сформульованої мети та тривалості Вашої подорожі. У листі також повинно бути вказано повну адресу Вашого поручителя у Великій Британії та номер його телефону.
  2. Підтвердження Вашого додаткового доходу (якщо Ви його маєте). Підтвердження доходу Вашої дружини / чоловіка (якщо Ви одружені) і Ваших заощаджень (якщо Ви їх маєте). Усі довідки з банку повинні чітко вказувати суму заощаджень на теперішній час.
  3. Підтвердження достатку і доходу Вашого поручителя у Великій Британії (наприклад: квитанції про зарплату, банківські довідки про стан його рахунку). Ми не цікавимося фінансовим станом Вашого спонсора, а лише підтвердженням того, що він спроможний сплатити певну частину витрат, пов`язаних з Вашою поїздкою.
  4. Лист від Вашого працедавця, або безпосореднього керівника, де чітко зазначено його / її ім`я, посаду, робочу адресу та номер телефону. У листі має бути вказано строк Вашої роботи в установі, заробітну плату, посаду, мету подорожі, тривалість Вашої щорічної відпустки та передбачувану дату виходу на роботу. Необхідно вказати, чи фінансує Вашу поїздку організація, в якій Ви працюєте, і якщо так, яку суму вона на це виділяє.
  5. Підтвердження обігу та прибутковості Вашої компанії, що дозволяє Вам здійснити дану подорож. Реєстраційні документи української компанії та підтвердження наявності ділових контактів з компанією у Великій Британії.
  6. Усі документи, що стосуються питань, вказаних у довідці, виданій вам під час попередньої відмови (відмов) у видачі візи.
  7. Підтвердження бронювання готелю, оплати або передплати поїздки.
  8. Листування з поручитилем / спонсором у Великій Британії, або інші підтвердження контактів (наприклад: телефонні рахунки).
ПРИМІТКА: Відповідальний співробітник візового відділу може запропонувати вам надати будь-які інші документи не вказані вище.

Туристичні візи
  1. Підтвердження Ваших додаткових доходів (якщо Ви їх маєте), окрім зазначених у п. 2 (дивіться нижче). Підтвердження доходів Вашої дружини/чоловіка (якщо Ви одружені) і Ваших заощаджень (якщо Ви їх маєте). Усі довідки з банку повинні чітко вказувати суму заощаджень на теперішній час.
  2. Лист від Вашого безпосереднього керівника, де чітко зазначено його ім’я, посаду, адресу та номер телефону офісу. У листі повинні бути зазначені Ваша посада, заробітна плата, термін Вашої роботи в цій установі; мета Вашої подорожі, термін щорічної відпустки та дата виходу на роботу. Необхідно також вказати, чи буде Ваша установа фінансувати цю подорож та на яку суму.
  3. Підтвердження бронювання готелю, оплати або передплати подорожі.
  4. Підтвердження Ваших попередніх подорожей за кордон.
ПРИМІТКА: Відповідальний співробітник візового відділу може запропонувати вам надати будь-які інші документи не вказані вище.

Студентські візи
  1. Лист з навчального закладу Британії, де вказано остаточний термін, до якого було сплачено за Ваше навчання та сплачену суму, а також суму боргу, яку залишилось сплатити (у разі наявності останнього). У листі обов’язково повинна бути вказана кількість лекційних годин на тиждень.
  2. Підтвердження Вашого додаткового доходу (якщо Ви його маєте), окрім зазначеного у наступному пункті. Підтвердження доходів Вашої родини та Ваших заощаджень (якщо Ви їх маєте). Усі довідки з банку повинні чітко вказувати суму заощаджень на теперішній час.
  3. Лист від Вашого працедавця, або безпосереднього керівника, де чітко наведено його/ її ім’я, посаду, офіційну адресу та номери телефону. У листі має бути вказано термін Вашої роботи в установі, заробітну плату, посаду, мету подорожі, фінансування установою Вашої подорожі, тривалість щорічної відпустки та термін повернення на роботу.
  4. Якщо Ви навчаєтесь - лист від навчального закладу в Україні, де зазначено ім’я, посаду, робочу адресу та телефон автора листа. У листі має бути вказано, коли ви почали ваше навчання у цьому закладі, список іспитів, що були складені до теперішнього часу, передбачена дата закінчення навчання та дата, коли Ви маєте продовжити навчання після повернення з Великої Британії.
  5. Лист від особи/підприємства, що фінансує Ваше навчання, в якому вказано причини сплати і підтвердження фінансової спроможності платника.
  6. Підтвердження попереднього вивчення англійської мови (наприклад, сертифікати, зошити та ін.)
  7. Підтвердження того, що ви та ваша компанія використовуєте англійську мову для роботи (наприклад, листування англійською мовою з іноземними компаніями).
  8. Оригінал залікової книжки та студентського квитка (якщо Ви навчаєтесь).
ПРИМІТКА: Відповідальний співробітник візового відділу може запропонувати вам надати будь-які інші документи не вказані вище.

Візи чоловіка (дружини) / нареченого (нареченої)

Ці документи можуть допомогти Вам отримати візу чоловіка(дружини) / нареченого(нареченої):
  1. Копія сторінок паспорту Вашого чоловіка(дружини) / нареченого(ої), що містять особисті дані, дані про його(її) громадянство або еміграційний статус, а також копії всіх інших сторінок, що містять еміграційні печатки, які можуть підтвердити будь-які ваші спільні подорожі.
  2. Ваш внутрішній паспорт.
  3. Копія свідоцтва про шлюб (якщо таке є).
  4. Копія свідоцтва про розлучення (якщо Ви або Ваш наречений(а) раніше були у шлюбі).
  5. Нотаріально підтверджений лист, який засвідчує, що Ваш колишній чоловік(дружина) не заперечує, щоб його(її) дитина(діти) виїхали з Вами до Великої Британії на постійне місце проживання.
  6. Підтвердження умов проживання у Великій Британії (наприклад, контракт про найм житла або лист з Будівельного Товариства, якщо Ваш чоловік(дружина) / наречений(а) є власником будинку). Звичайно, Ви та Ваш спонсор маєте займати окрему, достатню для двох осіб житлову площу.
  7. Підтвердження працевлаштування та доходів Вашого чоловіка(дружини) / нареченого(ої) (наприклад, лист від його(її) працедавця).
  8. Підтвердження заощаджень Вашого чоловіка(дружини) / нареченого(ої) у Великій Британії (останні довідки з банку про стан рахунку або довідки з Будівельного Товариства).
  9. Лист від Вашого працедавця або безпосереднього керівника із зазначенням терміну Вашої роботи в організації, Вашої заробітної плати, а також посади, яку Ви займаєте (займали) за останні 5 років.
  10. Підтвердження будь-яких додаткових доходів сім`ї, крім вказаних у пункті 9 (якщо такі є).
  11. Будь-які докази тривалості та глибини ваших стосунків (листи, телефонні рахунки, фотографії і т.і.).
Будь-які оригінали документів, які додані до заяви на отримання візи утримуватимуться, якщо не буде надано їх копію.

Вiзове мито

Оплата за розгляд Вашої справи приймається лише в гривнях готiвкою та не повертається у випадку вiдмови у видачi вiзи.
Курс обмiну (з 1 квiтня 2004 року):£1= 10n гривень

Категорiя

Еквiвалент в гривнях

Еквiвалент у фунтах стерлiнгах

Вiзит (стандартна багаторазова вiза, дiйсна протягом 6 мiсяцiв)

360

36

Вiзит (багаторазова вiза на 1 рiк)

600

60

Вiзит (багаторазова вiза на 2 роки)

700

70

Вiзит (багаторазова вiза на 5 рокiв)

880

88

Вiзит (багаторазова вiза на 10 рокiв)

1500

150

Студентська вiза (незалежно вiд термiну перебування)

360

36

Транзит

360

36

Дозвiл на працевлаштування (виданий на 6 мiсяцiв або менше)

360

36

Дозвiл на працевлаштування (виданий бiльше нiж на 6 мiсяцiв)

750

75

Працевлаштування (6 мiсяцiв або менше)

360

36

Працевлаштування (бiльше 6 мiсяцiв)

750

75

Добровольчий працiвник (6 мiсяцiв або менше)

360

36

Добровольчий працiвник (бiльше 6 мiсяцiв)

750

75

Виїзд на постiйне мiсце проживання

2600

260

Повернення на постiйне мiсце проживання

360

36

Медичне лiкування

360

36

Програма для висококвалiфiкованих iммiгрантiв (HSMP)

750

75

Вiзит до Країн Спiвдружностi

220

22

Вiзит до Британських Залежних Територiй

220

22

Свiдоцтво на право проживання

1100

110

Член родини громадянина Європейської Економiчної Зони (EEA)

Безкоштовно

Безкоштовно



Вiзовий збiр за розгляд заяви (відповідну суму в гривнях) сплачується пiд час подачi документiв у гривнях і не повертається.

Заяву на отримання вiзи можна подати одним з наступних способiв:

Власноруч з 9.00 до 12.00 з понедiлка по четвер
Кожен, хто подає заяву, повинен знати, що в перiоди подання максимальної кiлькостi заяв, можуть утворюватися досить великi черги, i немає гарантiї, що всi, хто бажає подати заяву, зможуть зробити це того ж дня.
Усi заяви на отримання вiз розглядаються того ж дня вiдповiдальним спiвробiтником Вiзового вiддiлу. Ми намагаємося виносити рiшення щодо надання вiзи того ж дня. Відповідальністю тих, хто подає заяву на отримання візи, є до подачі анкети пересвідчитися, що її правильно заповнено. Для iнформацiї про цi документи натиснiть тут.
Особи, якi подають заяви на отримання вiзи, повиннi знати, що вони можуть бути запрошенi на спiвбесiду. Очiкування черги на спiвбесiду може тривати кiлька тижнiв, тому подавати заяву бажано заздалегiдь.

Через схему прискореного обслуговування по п'ятницях з 9.00 до 12.00
Натиснiть тут, щоб ознайомитися з критерiями, яким Ви повиннi вiдповiдати для обслуговування за цiєю схемою, а також з вiдповiдною формою для прискореного обслуговування. Щоб подати заяву на отримання вiзи за цiєю схемою, Ви повиннi заповнити вище-вказану форму та анкету IМ2А. Апліканти, які не відповідають критеріям обслуговування за цією схемою, не будуть допущені до Вiзового вiддiлу по п'ятницях.
Використання схеми прискореного обслуговування не обов'язкове для тих, хто вiдповiдає її критерiям. Ви можете подавати заяву особисто або через представника з понеділка по четвер, проте, в такому випадку Ви або Ваш представник повинні будете стояти в загальній черзі.

Призначення часу подачi документiв електронною поштою
Обмежена кiлькiсть мiсць для подачi документiв пропонується з понедiлка по четвер для тих, хто замовляє дату та час подачi документiв електронною поштою. Попит на мiсця за цiєю схемою може перевищити кiлькiсть наявних мiсць.
Тому тi, хто використовують цю схему, можуть бути поiнформованi, що вiльних мiсць немає. Тiльки тим, хто отримає вiдповiдь з iнформацiєю про дату та час, коли вони можуть вiдвiдати Вiзовий вiддiл, буде дозволено увiйти до Вiзового вiддiлу. Це призначення гарантує лише, що анкети можна подати у цей день. Може виникнути необхідність попросити аплікантів подати додаткові документи або відвідати інтерв'ю призначене на пізнішу дату.

Замовлення дати та часу подачi документiв має мiстити наступну iнформацiю: Прiзвище/ iм'я/ дата народження/ нацiональнiсть/ номер паспорта/ передбачувана дата подорожi/ адреса в Українi.
Надсилати замовлення можна за наступною електронною адресою: VisaInterviews.Kiev@fco.gov.uk

Через систему 'бiзнес-експрес'
Компанiї, працiвники яких регулярно вiдвiдують Велику Британiю у справах, можуть подати заяву на позачергове обслуговування за схемою 'бiзнес-експрес'. Ця схема дозволить подавати заяви на отримання вiз згiдно спецiальної процедури. Наступнi вимоги висуваються для приєднання до цiєї схеми: не менше, нiж 5 працiвникiв компанiї вiдвiдують Велику Британiю щорiчно; працiвники компанiї не порушують iмiграцiйного законодавства. Органiзацiї, що є членами Британсько-Української торгової палати, Европейської Асоціації Бізнесу та Американської торгової палати, автоматично обслуговуються за цiєю схемою - представники повинні принести лист з підтвердженням, що вони є членами однієї з відповідних торгових палат
Компанiї повиннi взяти до уваги, що ця схема не гарантує отримання вiзи або винесення рiшення того ж дня, а також те, що вона не може використовуватися для сприяння приватним вiзитам.
Заяви на приєднання до цiєї схеми слiд подавати письмово на iм'я Керiвника Вiзового вiддiлу за адресою, вказаною вище.

Призначення спiвбесiд до подачi заяви на отримання вiзи на постiйне мiсце проживання
ЦЯ СХЕМА СТОСУЄТЬСЯ ТIЛЬКИ ЗАЯВ НАРЕЧЕНИХ, ЧОЛОВIКIВ, ДРУЖИН, НЕОДРУЖЕНИХ ПАРТНЕРIВ АБО МАТЕРIАЛЬНО ЗАЛЕЖНИХ РОДИЧIВ ГРОМАДЯН ВЕЛИКОЇ БРИТАНIЇ
Осіб, які бажають виїхати до Великої Британiї на постiйне мiсце проживання, можуть запросити на спiвбесiду. За новою схемою цi люди зможуть отримати дату спiвбесiди поштою, електронною поштою, по телефону, або особисто перед подачею заяви на отримання вiзи.
Потрiбно заздалегiдь чiтко вказати дати, коли ви не зможете з'явитися на спiвбесiду.
ВАЖЛИВО: Вiзовий вiддiл не приймає оригiнали паспортiв та вiзовий збiр поштою! Необхiдно пам'ятати, що факт вiдправки документiв не означає факт їх отримання.
Вiзовий вiддiл вiдповiсть вам, вказуючи дату та час спiвбесiди. В день спiвбесiди ви повиннi подати оригiнал вашого закордонного паспорту та сплатити вiзовий збiр. Заява на отримання вiзи не вважається формально зареєстрованою, доки не сплачений вiзовий збiр.
Бажаючi подати заяву на отримання вiзи на постiйне мiсце проживання можуть продовжувати робити це власноручно, якщо бажають.
УВАГА! СХЕМА АКРЕДИТОВАНИХ ТУРИСТИЧНИХ АГЕНТІВ ПРИПИНИЛА СВОЄ ІСНУВАННЯ.

Групові заяви на отримання віз
Щонайменше 5 заяв мають подаватися одночасно, щоб скласти групу.
Заяви на отримання віз можуть бути надані представниками груп будь-якого робочого дня за таких обставин:
Група складається зі школярів. Разом з проїзним документом дитини необхідно надати свідоцтво про народження дитини та внутрішні і закордонні паспорти обох батьків. Якщо це неможливо, необхідно надати пояснення. Якщо в такій групі є особи, що супроводжують дітей, вони повинні подавати заяву особисто (якщо вони не підпадають під один з критеріїв особливої схеми подачі документів).
Група сформована давно і подорожує для участі у певній події. Необхідно надати підтвердження, що група існувала задовго до організації візиту до Великої Британії.
Прикладами груп, які мають право на подачу заяв через представника, можуть бути:
Група музикантів, що подорожує на фестиваль;
Група спортсменів, що беруть участь у змаганнях.
Приклади груп, які не можуть скористатися цією схемою:
Групи туристів або студентів;
Групи бізнесменів з різних компаній, що бажають відвідати виставку.
Діти
Для груп, що складаються з 5 або більше дітей, дивіться "групові заяви на отримання віз" вище.
В усіх інших випадках заяви дітей мають подаватися обома батьками разом з паспортами батьків та свідоцтвом про народження дитини, крім випадків коли:
- дитина або один з батьків відповідають критеріям схеми прискореного обслуговування (дивіться вище). Тоді тільки один з батьків або представник може бути присутнім;
- батьки дитини розлучені, і один з батьків не підтримує контактів з дитиною. Про це має бути надане письмове пояснення.
- один або обидва батьки знаходяться за межами країни. Тоді подрібно подати копії їх паспортів та письмове пояснення.

Найпоширенiшi запитання

Я живу далеко вiд Києва. Як я можу дiзнатися, чи вдасться менi подати заяву?
Якщо ви вiдповiдаєте вимогам схеми прискореного обслуговування, ви можете принести свою заяву будь-якої п'ятницi вранцi. Ви можете замовити час подачi документiв електронною поштою. Якщо ви збираєтесь подорожувати у справах, ваша компанiя може подати заяву на обслуговування за схемою 'бiзнес-експрес'. Якщо ви бажаєте подати заяву на отримання вiзи на постiйне мiсце проживання, ви можете замовити дату на спiвбесiду поштою.
Якщо ви не можете скористатися жодною з вище-наведених схем, вам необхiдно прийти особисто. Прийняття документiв того ж дня не гарантується.
Я - громадянин Великої Британiї в Українi, який запрошує друзiв в гостi. Чи отримують вони привiлеї в обслуговуваннi?
Нi. Можливо вони можуть скористатися однiєю з схем прискореного обслуговування. Якщо нi, то заяви повиннi подаватися звичайним способом. Було б несправедливо розмежовувати тих, хто має британського спонсора в Українi та тих, чий спонсор знаходиться у Великiй Британiї, або надавати їм привiлеї над iншими бажаючими подати заяву.
Чи повинен я платити за вхiд до Вiзового вiддiлу?
Нi. Єдиний збiр, який ви повиннi сплатити, це касиру за подачу заяви. Якщо до вас будуть звертатися у черзi та вимагати грошi за вхiд до будинку або за отримання перших мiсць у черзi, ви повиннi вiдмовитися та повiдомити про цю людину британському спiвробiтниковi.
Я отримав дату на спiвбесiду пiсля передбачуваної дати подорожi. Чи можна отримати бiльш ранню дату?
Деякi бажаючi подати заяву повиннi пройти спiвбесiду перед тим, як буде прийняте остаточне рiшення щодо їхньої заяви. Ми намагаємося проводити спiвбесiди з якнайбiльшою кiлькiстю людей у день подачi їхнiх заяв. Але iнодi спiвбесiди призначаються на пiзнiшi дати. Дата, яку ви отримуєте, це найближча дата, що є наявною на той момент. Якщо ви отримали дату пiсля передбачуваної дати подорожi, це означає, що ми були не в змозi призначити вам бiльш ранню дату через велику кiлькiсть спiвбесiд. На жаль, якщо це означає, що вашi плани змiнилися i ви хочете припинити роботу з вашою заявою, будь ласка повiдомте нас, щоб вашим мiсцем могла скористатися iнша особа.

Посольство Украины в Великобритании
Телефон: (4420) 77 27 63 12
Факс: (4420) 77 92 17 08
Робочi години: 09:00 - 18:30
e-mail: emb_gb@mfa.gov.ua
site: www.ukremb.org.uk

Генеральное консульство Украины в Эдинбурге (Объединенное Королевство Великобритании и Северной Ирландии):
8 Windsor Street, Edinburgh EH7 5JR
тел: + 44 131 556 0023
факс: + 44 131 557 3460
e-mail: edinburgh@consulateukr.co.uk




[МИР У ТВОИХ НОГ] [На главную] [Архив]


Кровельные работы в Минске по лучшим ценам!

Rambler's Top100 Рейтинг@Mail.ru Луганский рейтинг WWWomen.ru WWWomen online!




Украинская баннерная сеть